Duurzaamheid in Het Jeroen Pit Huis

Het Jeroen Pit Huis zal gaan zorgen voor een duurzame transitie voor gezinnen maar zal natuurlijk ook in zijn energieverbruik duurzaam zijn! Het gebouw zal volledig gasloos zijn en voorzien worden van zonnepanelen. We gaan gebruik maken van aardwarmte door het toepassen van een gesloten Warmte-Koude-Opslagsysteem (WKO-bron).

Een WKO bron onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodembron. Met deze energie wordt het huis verwarmd. Door het ontrekken van warmte uit de bodem koelt de bron af tot hij in het voorjaar zover is afgekoeld dat deze koude vervolgens weer gebruikt kan worden om het huis te koelen. In de zomer wordt de bron weer opgeladen met warmte die uit het huis naar de bron getransporteerd wordt.

Mocht de temperatuur uit de bodem nog niet de juiste temperatuur hebben, dan verwarmd of koelt de warmtepomp in het huis deze bij. Tevens is voor het warm-tapwater uit de kraan en douche een aparte warmtepomp beschikbaar, die het water naar een hoge temperatuur brengt.

Voor Het Jeroen Pit Huis maken we 12 bronnen in onze achtertuin in de grond, die allemaal aan elkaar gekoppeld zijn om de benodigde capaciteit te leveren. Hierbij wordt elke bron tot een diepte van 120 m geboord.

Een bijzondere installatie voor een bijzonder huis!

Het Jeroen Pit Huis