Op dinsdagavond 12 oktober is ‘ons’ huis door Architectenweb, de overkoepelende organisatie van architecten in Nederland, uitgeroepen tot zorggebouw van het jaar!Ons huis is ontworpen door Brique architecten en TPAHG architecten. concrete Amsterdam was verantwoordelijk voor het interieur. Alle partijen hebben samen met ons bouwteam ongelofelijk hard gewerkt om een medisch-functionele, maar vooral ook warme thuisomgeving te creëren voor de langdurig zieke kinderen en hun familie. Dat is volgens het oordeel van de jury gelukt. Wij zijn heel trots!Lees hier meer.
Het Jeroen Pit Huis
JCI-logo

Het Jeroen Pit Huis heeft, als onderdeel van het Amsterdam UMC, het JCI-Keurmerk voor de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg, het onderwijs en het onderzoek. Het kwaliteitskeurmerk is toegekend door Joint Commission International (JCI), een internationaal accreditatieorgaan voor de gezondheidszorg.

JCI gaat uit van ‘continu willen verbeteren’ en heeft bij de toetsing van Het Jeroen Pit Huis de huiselijke setting als uitgangspunt genomen.

JCI toetst aan de hand van 1400 normen, door beoordeling van beleidsdocumenten, bezoek aan locaties en gesprekken met medewerkers en patiënten. Auditoren van JCI kijken daarbij naar de kwaliteit en veiligheid van onze patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en ook zorgondersteunende processen, zoals medische apparatuur, schoonmaak en (brand)veiligheid.

JCI is erkend door de World Health Organization (WHO) en opgericht om de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie in de gezondheidszorg te verbeteren. Zij werken volgens een patiëntgericht normenkader waaraan zij organisaties toetsen en waarbij kwaliteit en (patiënt)veiligheid centraal staan. Met de accreditatie voldoen we aan de door IGZ en zorgverzekeraars gestelde eisen.