99-768x859

Als je iets doet, doe het dan goed.

De helft van de bouwkosten voor Het Jeroen Pit Huis worden gefinancierd door de erven van Jeroen Pit, waarvan zijn vrouw, Emilie van Karnebeek, een van de initiatiefnemers en drijvende kracht achter het huis is. Om Jeroen’s naam en gedachtengoed in ere te houden,  wordt het nieuwe transitiehuis naar hem vernoemd.

Wie was Jeroen Pit?

famfoto-v2
jpit-3-v3

 

Familieman in hart en nieren

Jeroen Pit (20 mei 1968 – 5 februari 2012) was een sterke persoonlijkheid. Een mensenmens, een bijzondere vriend en toegewijde man en vader. Hij deed er alles voor om zo veel mogelijk met zijn gezin en familie samen te kunnen zijn. Het leven te vieren zoals het kwam. De goede dingen van het leven te delen met anderen.

Als geen ander kon hij zijn kinderen, evenals die van anderen, de positieve kant van het leven laten inzien. Hij kon hen net dat extra zetje motivatie en zelfvertrouwen geven als ze dat nodig hadden. Jeroen moedigde ze daarbij aan met zijn mottos:  Haal alles uit het levenen Als je iets doet, doe het dan goed

Jeroen Pit, geboren op 20 mei 1968 in Vianen, studeerde econometrie en later economie aan de  VU in Amsterdam en begon zijn zakelijke carrière in corporate finance bij Mees Pierson. Hier ontmoette hij zijn vrouw, Emilie van Karnebeek. Samen kregen zij 3 kinderen, Isabelle, Olivier en Roemer. 

Vanaf 1998 werkte Jeroen als zelfstandig ondernemer en zette hij in 2004 samen met Zoran van Gessel de investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners op. Met veel succes; de fondsen van Bencis brachten door de jaren heen vele miljoenen euros voor investeerders op. 

In de zomer van 2006 werd er bij Jeroen een uiterst zeldzame GIST-tumor (darmkanker) geconstateerd. Daar was, nadat een half jaar later uitzaaiingen werden geconstateerd, volgens specialisten niets meer aan te doen. Jeroen weigerde zich daarbij neer te leggen en besloot op eigen houtje door te vechten.

Hij ontdekte dat men in de VS veel verder was met de behandeling van GIST, zowel met operaties als met medicatie. Hij liet zich daar behandelen. 

Tijdens zijn ziekte kwamen zijn beste eigenschappen nog sterker naar boven. Hij heeft het leven vastgegrepen en er alles uit gehaald wat hij eruit kon halen. De mooie momenten vierde hij vaak en uitgebreid met familie en vrienden. Op sportief vlak ging hij de nodige uitdagingen aan en op zakelijk vlak was hij succesvoller dan ooit.

Daarnaast richtte hij de Stichting GIST op. Om meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken en om kankerpatiënten met een GIST diagnose te ondersteunen met een meer persoonlijke benadering van de behandelende artsen. Gedreven door zijn eigen ervaringen maakte hij zich hard richting Nederlandse zorgverzekeraars voor betere en uitgebreidere behandelingen van GIST patiënten.

In 2010 haalde hij, samen met Emilie en een groep vrienden, ruim 2,5 miljoen op voor onderzoek naar deze zeer zeldzame vorm van kanker. Een medische oplossing in de vorm van een nieuw medicijn of een andere behandeling kwam voor Jeroen helaas niet op tijd. Hij stierf op 5 februari 2012, op 43-jarige leeftijd, in de kracht van zijn leven. 

Met de totstandkoming van Het Jeroen Pit Huis worden zijn positieve levensinstelling, zijn betrokkenheid bij andere mensen, zijn vrijgevigheid, zijn familiewaarden en zijn ondernemende levensinstelling voortgezet.  Ambitieus en vol overgave, zoals Jeroen het zelf zou hebben gedaan, zet zijn vrouw Emilie van Karnebeek zich nu in om onder zijn naam een nieuw zorgconcept voor chronisch zieke kinderen en hun gezin te realiseren.

Het Jeroen Pit Huis