Het gebouw en de faciliteiten

Het Jeroen Pit Huis wordt een zelfstandige, apart van het ziekenhuis gesitueerde unit. Essentieel in het concept is het aanbieden van zorg en verblijf aan het zieke kind én het hele gezin in een huiselijke, niet-ziekenhuis omgeving.

Het definitieve ontwerp

HET GEBOUW

Het Jeroen Pit Huis wordt een zelfstandig, kleinschalig en hoogwaardig zorgverblijf met een eigen stijl, en een warme, huiselijke look and feel. Het zal bestaan uit 8 familie appartementen en meerdere centrale voorzieningen, zoals een gezamenlijke keuken, een gezellige centrale woonkamer met verschillende werk-, ‘chill-‘ en speelplekken, een fysiotherapieruimte annex gym, een snoezelkamer en een mooie tuin met speeltuin.

Het Jeroen Pit Huis biedt ook veel privacy voor gezinnen. Elk gezin heeft de beschikking over een eigen appartement met daarin een kamer voor het zieke kind, een slaapkamer voor de ouders en broertjes en zusjes, een woonkamer met pantry, een badkamer, en een eigen terras aansluitend op de gemeenschappelijke tuin (plaatje). Voor het verkrijgen van een eigen dagelijks ritme zullen ouders de beschikking over werkplekken en faciliteiten krijgen om zelf huishoudelijke en verzorgende taken te verrichten, zoals koken, wassen en het doen van boodschappen in de omgeving.

logo-brique-trans

Mede dankzij o.a. de input van ervaringsdeskundige ouders en zorgverleners is er een uitvoerig programma van eisen voor het gebouw opgesteld. Op basis van dit programma is er na een intensieve periode van ‘schetsen’ een prachtige voorlopig ontwerp van het huis ontstaan. Het Jeroen Pit Huis wordt aan de buitenkant ontworpen door Brique Architecten  en het interieurontwerp wordt gedaan door Concrete. Zij worden bijgestaan door ons bouwteam en enkele ervaringsdeskundige ouders en zorgverleners. 

logo_concrete-v2

Plattegrond. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Plattegrond appartement. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Impressie leefkeuken. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Het Jeroen Pit Huis