status bouw december 2020

Op 13 maart 2020 is na 3,5 jaar voorbereidingstijd de beslissing door projectpartners genomen om met de bouwvoorbereidingen van het huis te beginnen. Ondanks de beperkingen door de Corona maatregelen zijn we volop bezig met alle werkzaamheden.

Graag houden wij u hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent de bouw:

  • Welstand is akkoord met het ontwerp van het huis. Een mooie samenwerking was het van ons bouwteam met architect TPAGH, binnenhuisarchitect concrete en verschillende adviseurs. Zie onderstaand een impressie van de buitenkant.
  • De vele overige onderzoeken zijn ook afgerond en ingediend. De omgevingsvergunning is gepubliceerd door de gemeente Amsterdam. 
  • De aannemer is geselecteerd! Na een grondig traject is de keuze gevallen op Dura Vermeer (woningbouw en -renovatie). Dura Vermeer voldeed aan alle eisen (oa. prijs, kwaliteit, planning, teamen pro-deo bijdrage). We zijn ontzettend blij met deze keuze en zien er naar uit samen een mooi, praktisch en duurzaam gebouw neer te zetten. Tevens is de bouwteamovereenkomst met Dura Vermeer is getekend en zal  het definitief ontwerp verder te ontwikkeld worden naar een technisch ontwerp. Daarna zal de aannemersovereenkomst volgen.
  • De eerste sponsoring in natura voor de bouw is een feit: Desso / Tarkett zal al onze vloeren leveren tegen een prachtige (lage) prijs. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor. We hopen dat veel andere bouwpartners dit mooie voorbeeld zullen volgen. Mocht uw bedrijf op deze wijze willen bijdragen aan de realisatie van het Jeroen Pit Huis, neem dan contact op met Emilie van Karnebeek  of Nicole Weglau-Deiters via info@hetjeroenpithuis.nl
  • Er wordt ook hard gewerkt aan de aan het ontwerp van de omgeving van het huis, inclusief voorplein en tuin. Deze wordt gemaakt door ingenieursbureau BWZ.    Er wordt veel aandacht besteed aan de verschillende speel-en beleefelementen in de tuin.
  • De exacte ligging van Het Jeroen Pit Huis op het te ontwikkelen Health Park is, in samenspraak met Amsterdam UMC, bepaald. Het zal worden gebouwd aan de rand van de te creëren waterplas, naast parkeerterrein P7 (zie onderstaand beeld). Het terrein heeft inmiddels een eigen kadastraal nummer en adres: Meibergdreef 91
  • Mede dankzij de voortvarendheid van het bouwteam en de bouwbegeleider in het bijzonder staat de oorspronkelijke planning nog strak overeind: eerste paal in maart 2021, waarna circa een jaar later de in gebruik name volgt

 

2bouw3
Er is begonnen om het terrein bouwklaar te maken
hjpHAUMC
Het definitieve ontwerp
Omgevingsontwerp door BWZ